Red Bull Hardline 2024

Ετοιμάσου να παρακολουθήσεις την δέκατη εκδοχή του συναρπαστικού αγώνα downhill, Red Bull Hardline

Ο αγώνας downhill που κόβει την ανάσα, το φοβερό Red Bull Hardline, θα πραγματοποιηθεί για δέκατη φορά στην εντυπωσιακή πίστα στην Ουαλία το σαββατοκύριακο 1-2 Ιουνίου. Η ακραία πίστα που έχει δημιουργήσει ένας από τους καλύτερους builders στον πλανήτη, ο Dan Atherton, αναμένεται να φιλοξενήσει 30 κορυφαίους αναβάτες και πέντε τολμηρές κοπέλες που θα τα δώσουν όλα για τη νίκη και το θέαμα!

Μετά το συναρπαστικό Red Bull Hardline Tasmania που πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου στην Τασμανία ήρθε η ώρα για το δεύτερο event της χρονιάς που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα όπου γεννήθηκε, στο Dyfi Bike Park στην Ουαλία. Μάλιστα φέτος γιορτάζονται τα 10α γενέθλια του μοναδικού αυτού αγώνα και αναμένεται να είναι συναρπαστικότερος από ποτέ.

Δεςστοπαρακάτω video τοναγώνα Red Bull Hardline Tasmania:

Η πίστα

Όπως κάθε χρόνο ο Dan Atherton φροντίζει να κάνει κάποιες αλλαγές στην πίστα προκειμένου να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, αλλά και πιο θεαματική. Το Red Bull Hardline άλλωστε είναι ένας αγώνας που οδηγεί τις εξελίξεις στο παγκόσμιο downhill. Φέτος ο Dan έχει δημιουργήσει ένα εντελώς καινούριο πρώτο τμήμα τις πίστας με κάποια πολύ απαιτητικά περάσματα με βράχια. Παράλληλα υπάρχει μια εντυπωσιακή ξύλινη κατασκευή που δημιουργεί ένα άλμα τύπου hip λίγα μέτρα πιο μπροστά από έναν εντυπωσιακό καταρράκτη! Ανυπομονούμε ήδη για τις φωτογραφίες με αυτό το μοναδικό φόντο… Στην συνέχεια έπεται ένα τρομακτικό canyon gap με ένα κενό 25 μέτρων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πάντως λόγω μεγάλης επικινδυνότητας το άλμα αυτό δεν θα συμπεριληφθεί στην πίστα του αγώνα. Φυσικά θα υπάρχουν πολλά τεράστια άλματα και το τρομακτικό road gap, αλλά και μπόλικα τεχνικά σημεία με βράχια, καθώς και φοβερές μπερμάρες.

Δες στο παρακάτω video τον παράτολμο BernardKerr να δοκιμάζει τα νέα features της πίστας:

Οι πρώτες δοκιμές πάντως που έγιναν στο νέο canyon gap πραγματικά κόβουν την ανάσα! Αρχικά είχε αποφασιστεί να γίνουν κάποιες αλλαγές στην ράμπα απογείωσης και να τοποθετηθεί δίχτυ ασφαλείας από κάτω, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι δεν θα συμπεριληφθεί τελικά το συγκεκριμένο άλμα στην πίστα του αγώνα.

Στο video που ακολουθεί μπορείς να παρακολουθήσεις τις τρομακτικές δοκιμές στο επικό canyongap:

Οι αναβάτες που θα συμμετάσχουν

Η λίστα με τους 30 αναβάτες και τις πέντε κοπέλες είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή με κορυφαία ονόματα από το χώρο του downhill και του freeride να δίνουν το παρών. Πρώτος και καλύτερος ο νικητής του Red Bull Hardline Tasmania και του αγώνα UCI World Cup DH στην Πολωνία, ο Ronnan Dunne. Φυσικά παρών θα είναι ο τρεις φορές νικητής του αγώνα, ο Bernard Kerr, ενώ επιστρέφει στις κατηφορικές πίστες ο φοβερός και αγαπημένος Josh Bryceland! Μεγάλα ονόματα θα έχουμε και από το χώρο του freeride, με τον Syzmon Godziek και τον Thomas Genon. Δυστυχώς απών θα είναι ο νικητής του αγώνα του 2022, ο φοβερός Jackson Goldstone, καθώς αναρρώνει μετά από τον τραυματισμό του στο Red Bull Hardline Tasmania. Στις τολμηρές κοπέλες μαζί με τις κλασικές freeriders θα δούμε και την κορυφαία αγωνιζόμενη, Tahnee Seagrave.

Αυτή είναι η λίστα με όλους και όλες τους συμμετέχοντες:

Men:

Ronan Dunne
Bernard Kerr
Brook MacDonald
Charlie Hatton
Adam Brayton
Craig Evans
Theo Erlangsen
Matteo Iniguez
Juanfer Velez
Gaetan Vige
Jim Monro
Matt Jones
Edgar Briole
George Brannigan
Sam Gale
Jono Jones
Sam Blenkinsop
Brendan Fairclough
Josh Bryceland
Dennis Luffman

Sam Hockenhull
Josh Lowe
Taylor Vernon
Thibault Laly
Thomas Genon
Szymon Godziek
Sebastian Holguin
Alex Storr
Vincent Tupin
Harry Molloy

Women:

Tahnee Seagrave
Cami Nogueira
Hannah Bergmann
Vaea Verbeeck
Jenna Hastings

Που μπορείς να το δεις

Όπως όλα τα Red Bull Hardline μπορείς να το παρακολουθήσεις ζωντανά ή on demand στο Red Bull TV. Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 2 Ιουνίου συνδέσου εδώ https://www.redbull.com/int-en/events/red-bull-hardline-uk

Μάλιστα οι προγνώσεις του καιρού είναι καλές oπότε αναμένεται ένας συναρπαστικός αγώνας. Μην ξεχνάμε ότι πέρσι δεν πραγματοποιήθηκε ο τελικός εξαιτίας κακοκαιρίας. Ήδη λοιπόν μετράμε αντίστροφα για το επετειακό Red Bull Hardline στην Ουαλία.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Σχετικά άρθρα