Στη Σλοβακία συνεχίζεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP

Ο 5ος θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Gelnica το τριήμερο 12-14 Ιουλίου.

Μπαίνοντας για τα καλά στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP επιστρέφει στη Σλοβακία, στην πόλη Gelnica, για τον πέμπτο από τους επτά συνολικά γύρους του Πρωταθλήματος. Το πρόγραμμα, όπως πάντα, θα ανοίξει με την AKRAPOVIC Super Test της Παρασκευής και θα ακολουθήσουν δύο ημέρες φουλ δράσης με τρεις ειδικές διαδρομές, την POLISPORT Extreme Test, την ACERBIS Cross Test και την μήκους σχεδόν έξι χιλιομέτρων MAXXIS Enduro Test,

Δες τι έγινε την πρώτη μέρα του αγώνα το 2023

Η μάχη της κορυφής στην EnduroGP

Τα βλέμματα όλων αναμένεται να κλέψει η μάχη για την πρώτη θέση όπου οι Josep Garcia (KTM) και Andrea Verona (GASGAS) αναμένεται να τα δώσουν όλα για τις νίκες και τις δύο ημέρες. Τους δύο αναβάτες χωρίζουν μόλις δέκα βαθμούς με τον Ισπανό να βρίσκεται στην πρώτη θέση και τον Ιταλό να έχει εκπληκτική απόδοση στους δύο τελευταίους αγώνες (Ρουμανία και Ιταλία). Οι δύο αναβάτες έχουν κερδίσει τις έξι από τις οχτώ φετινές αγωνιστικές ημέρες και μόνο ο Steve Holcombe (Honda) έχει καταφέρει να σπάσει το φετινό τους “μονοπώλιο” παίρνοντας δύο νίκες στην αρχή του πρωταθλήματος ενώ έφτασε πολύ κοντά στη νίκη και στον τελευταίο αγώνα (Ιταλία) όπου έχασε την πρώτη θέση για μόλις 0,4sec.

Βαθμολογία EnduroGP

  1. Josep Garcia (KTM) 144
  2. Andrea Verona (GASGAS) 134
  3. Steve Holcombe (Honda) 128
  4. Brad Freeman (Beta) 85
  5. Nathan Watson (Beta) 80
  6. Zach Pichon (Sherco) 63
  7. Samuele Bernardini (Honda) 59
  8. Jamie McCanney (Husqvarna) 55
  9. Hamish MacDonald (Sherco) 50
  10. Matteo Cavallo (TM Racing) 46

Κατηγορίες

Στην Enduro1, μόλις πέντε βαθμοί χωρίζουν τους Garcia και Holcombe κάνοντας σαφές πως η έκβαση του τίτλου στη “μικρή” κατηγορία είναι διαφορετική υπόθεση από αυτή της EnduroGP.

Στην Enduro2, με επτά νίκες σε οχτώ αγώνες, ο Verona είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί έναντι του Nathan Watson (Beta) που ξεκίνησε τη χρονιά με νίκη στον πρώτο γύρο αλλά στη συνέχεια έχει αρκεστεί τέσσερις φορές στη δεύτερη θέση.

Στην Εnduro3 ο Brad Freeman (Beta) προηγείται στην πρώτη θέση με 18 βαθμούς έναντι του Matteo Cavallo (ΤΜ).

Στη Junior η δυνατή απόδοση του Max Ahlin (ΚΤΜ) στου δύο τελευταίους γύρους τον έθεσε επικεφαλής της κατηγορίας αφήνοντας τον μεγάλο του αντίπαλο Axel Semb (Fantic) στη δεύτερη θέση ενώ στην κατηγορία Youth προηγείται ο Manuel Verzeroli με ΚΤΜ.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Σχετικά άρθρα