Σαν σήμερα: 18 Σεπτεμβρίου

Σαν σήμερα το 2004 ολοκληρώνεται το ISDE της Πολωνίας όπου για πρώτη φορά πήρε μέρος ελληνική Εθνική ομάδα.

Το International Six Days Enduro του 2004 ήταν η 79η έκδοση του διεθνή αγώνα και φιλοξενήθηκε στο Keilce της Πολωνίας όπου για πρώτη φορά συμμετείχε ελληνική Εθνική ομάδα έξι ατόμων και μαζί δύο ακόμα Club. Η έκτη και τελευταία ημέρα του αγώνα ήταν η 18η Σεπτεμβρίου και είδε 349 αναβάτες να τερματίζουν από τους 417 που πήραν εκκίνηση (αρκετοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν καθώς κλάπηκαν οι μοτοσυκλέτες τους μέσα από το Parc Ferme). Ανάμεσά τους και επτά Έλληνες αναβάτες που γύρισαν έχοντας στις αποσκευές του έξι ασημένια κι ένα χάλκινο μετάλλιο, μακράν τα περισσότερα από κάθε άλλη φορά. Αξίζει να σημειωθεί πως η αποστολή αυτή πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας συμβάλλοντας στην γιγάντωση του κλίματος ευφορίας που ένιωθαν εκείνη την περίοδο όσο ασχολιόντουσαν με τον αθλητισμό στη χώρα μας γενικότερα.

Η μάχη του αγώνα

Τη νίκη σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων πήρε η Φιλανδία έχοντας στη σύνθεσή της τους Petteri Silvan, Juha Salminen, Mika Saarenkoski, Samuli Aro, Jani Laaksonen και Mika Ahola. Ταχύτερος αναβάτης όλων (Γενικής και Ε2 κατηγορίας) αναδείχθηκε ο Stefan Merriman (Yamaha) που αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα της Αυστραλίας ενώ στις κατηγορίες Ε1 και Ε3 επικράτησαν οι Bartosz Obłucki και Samuli Aro αντίστοιχα.

Η ελληνική αποστολή

Μαζί με τους αναβάτες και τους υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας, η ελληνική αποστολή αριθμούσε περίπου 30 μέλη ενώ μεγάλο μέρος των εξόδων (συμμετοχές, λισάνς, μέρος του κόστους για τις βενζίνες του αγώνα) καλύφθηκαν από την τότε “αρχή του Σπορ”. Δυο μηχανικές βλάβες (Σιαφαρίκας, Κόκκινος) και ένας τραυματισμός (Χούντρας) δεν επέτρεψαν στην Εθνική Ομάδα κάτι καλύτερο από την 19η θέση (η αρχική κατάταξη της Εθνικής ήταν στην 20η θέση αλλά στη συνέχεια ακυρώθηκε η Εθνική Ομάδα της Ισπανίας1)

ISDE 2004: Η σύνθεση της ελληνικής Εθνικής ομάδας

  • Σάββας Καπαγερίδης
  • Θανάσης Χούντρας
  • Βασίλης Σιαφαρίκας
  • Αδάμος Πράσσος
  • Φώτης Σκαρής
  • Δημήτρης Κόκκινος

ISDE 2004: Τα μετάλλια των Ελλήνων αναβατών

Κατηγορία Ε1
  • Χρήστος Αλεξίου – Ασημένιο
  • Σάββας Καπαγερίδης – Ασημένιο
Κατηγορία Ε2
  • Αδάμος Πράσσος – Ασημένιο
  • Πολύκαρπος Νικολάου – Ασημένιο
  • Δημήτρης Κολέφας – Ασημένιο
  • Φώτης Σκαρής – Ασημέιο
  • Μιχάλης Στεργίδης – Χάλκινο
  1. Η Εθνική Ομάδα της Ισπανίας ακυρώθηκε λόγω συμπεριφοράς των αθλητών της κατά τη διάρκεια του Final Test. Εκεί, όλοι σχεδόν οι αναβάτες του αγώνα αρνήθηκαν να συμμετάσχουν λόγω προβλήματος με τη σκόνη και κάποια στιγμή δημιουργήθηκε ένταση καθώς οι οργανωτές επέμεναν στην διεξαγωγή του Final Test. “Τη νύφη πλήρωσαν” οι λίγο πιο θερμόαιμοι Ισπανοί που επιχείρησαν να ξηλώσουν πασσάλους της διαδρομής (ως ένδειξη διαμαρτυρίας) ενώ ο David Knight μπήκε με παπί μέσα στη διαδρομή. ↩︎

Σχετικά άρθρα

Σαν σήμερα: 14 Μαΐου

Ασταμάτητος ο David Knight Το 2006 ο David Knight βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και σε συνδυασμό με την απουσία του Juha Salminen στις Η.Π.Α. (συμμετείχε στο αμερικάνικο πρωτάθλημα GNCC) δεν έχει αντίπαλο στις ειδικές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro. Σαν σήμερα, στις 14 Μαΐου του 2006, ολοκληρώθηκε η δεύτερη μέρα του τρίτου γύρου του Πρωταθλήματος, στην […]