Παγκόσμιος Πρωταθλητής Rally o Ross Branch και η Hero

Την κατάκτηση του πρώτου τους τίτλου γιορτάζουν ο αναβάτης από τη Μποτσουάνα και η ινδική εταιρεία μετά τον τερματισμό τους στο Rallye του Μαρόκο.

“Αποστολή εξετελέσθη” για τον Ross Branch και την ινδική Hero, οι οποίοι έφτασαν στο Μαρόκο, για τον τελευταίο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM World Rally-Raid (Rallye du Maroc) με σκοπό τη διατήρηση της βαθμολογικής υπεροχής του 38χρονου αναβάτη έναντι των αντιπάλων του. Αν και ο Branch αρχικά φάνηκε πως θα έχει δύσκολο έργο έναντι των έτερων διεκδικητών του τίτλου, και κυρίως του Ricky Brabec (Honda) η συνέχεια ήταν τελείως διαφορετική. Ο τραυματισμός του Αμερικανού αναβάτη (2η μέρα) επέτρεψε στον Branch να κάνει έναν σχετικά συντηρητικό αγώνα και να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου χωρίς να χρειαστεί να ρισκάρει. Είναι χαρακτηριστικό πως τις δύο πρώτες μέρες (Πρόλογος και Stage 1) είχε τερματισμό στις θέσεις 2-1 ενώ μετά την εγκατάλειψη του Brabec, ο Branch φαίνεται να αρκέστηκε σε πιο χαλαρές επιδόσεις τερματίζοντας στις θέσεις 11-8-9 των τριών τελευταίων ημερών.

Τεράστια επιτυχία

Ο Ross Branch γίνεται μόλις ο τρίτος πρωταθλητής του θεσμού, μετά τους Sam Sunderland (2022) και Luciano Benavides (2023) ενώ γίνεται ο πρώτος αναβάτης από τη Μποτσουάνα που καταφέρνει να φτάσει στην κατάκτηση οποιουδήποτε Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της FIM. Παράλληλα αυτός είναι και ο πρώτος Παγκόσμιος Τίτλος και για τη Hero και την ομάδα Hero MotoSports Team Rally που ξεκίνησε την εξέλιξη του Hero 450 Rally το 2016. Δες εδώ τους πανηγυρισμούς της ομάδας.

Το βάθρο του αγώνα

Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Daniel Sanders (Red Bull Ktm Factory Racing) που τερμάτισε τον αγώνα με χρόνο 15ώρες 45λεπτά και 6 δευτερόλεπτα, και έχοντας κερδίσει τις περισσότερες ειδικές όλων (3). “Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα αυτή η νίκη για ολόκληρη την ομάδα. Έχει περάσει περίπου 18 μήνες από τότε που έσπασα το πόδι μου, οπότε είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι και πάλι σε φόρμα, λίγο πριν το Dakar” δήλωσε ο Αυστραλός αναβάτης μετά τον τερματισμό. Δεύτερος τερμάτισε ο Tosha Schareina (Honda) που ήταν ο ένας από τους δύο αναβάτες που μπορούσαν να απειλήσουν τον Branch μετά την εγκατάλειψη του Brabec ενώ την τρίτη θέση του βάθρου πήρε ο περσινός πρωταθλητής Luciano Benavides.

Τελική κατάταξη Rallye du Maroc 2024

1. Sanders DanielKTM Factory Racing Team15:45:06
2. Schareina ToshaMonster Energy Honda Team11:07:00
3. Benavides LucianoKTM Factory Racing Team21:03:00
4. Van Beveren AdrienMonster Energy Honda Team22:51:00
5. Evan Branch RossHero Motorsports Team Rally45:33:00
6. Santolino LorenzoSherco TVS Rally Factory52:08:00
7. Cornejo Florimo José IgnacioHero Motorsports Team Rally01:15:01
8. Maio AntonioFranco Sport Yamaha Racing Team02:22:42

Τελική κατάταξη του Πρωταθλήματος FIM World Rally-Raid 2024

  1. Ross Branch (Hero) 88
  2. Adrien Van Beveren (Honda) 76
  3. Tosha Schareina (Honda) 70
  4. Ricky Brabec (Honda) 63
  5. Jose Cornejo Florimo (Hero) 42
  6. Pablo Quintanilla (Honda) 37

Στη Honda ο τίτλος των κατασκευαστών

Μπορεί να έχασε τον τίτλο των οδηγών, ωστόσο η Honda Monster Energy Team μπορεί να γιορτάσει την κατάκτηση του τίτλου των κατασκευαστών για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, και παρά το γεγονός πως απείχε από έναν αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Σχετικά άρθρα

EnduroGP: O Freeman ταχύτερος στην Super Test της Σλοβακίας

Για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα του 2024, ο Freeman (Beta) ήταν ο ταχύτερος αναβάτης σε Super Test, με τον ομόσταυλό του Nathan Watson (Beta) και τον Zachary Pichon (Sherco) να σημειώνουν ακριβώς τον ίδιο χρόνο και να μοιράζονται τη δεύτερη θέση.