Κατηγορία OPEN: Το πρώτο σκαλοπάτι για το αγωνιστικό Enduro

Η κατηγορία OPEN απευθύνεται σε όποιον θέλει να απολαύσει λίγη αγωνιστική δράση, να κάνει κάτι σαν μια χρονομετρημένη βόλτα και να δει με ασφάλεια τις δυνατότητες που έχει.

Αν έχεις προπονηθεί αρκετά και έχεις φτάσει στο σημείο να ολοκληρώνεις μια από τις γνωστές “enduroβόλτες” άνετα και ωραία, ίσως ήρθε η ώρα να κάνεις το επόμενο βήμα στην εντουράδικη καριέρα σου. Η “Open” ( ή αλλιώς “CO” από τα αρχικά Cup Open) του Πανελληνίου Κυπέλλου Enduro είναι η “entry level” κατηγορία στους αγώνες και αξίζει σίγουρα να τη δοκιμάσεις αν είσαι τύπος που δεν θέλει να μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά. Αναφέρεται ως CO (Cup Open) και για να πάρεις μέρος σε αυτήν θα χρειαστεί να έχεις συμπληρωμένα τα 18 έτη και τα εξής:


• Αθλητικό Δελτίο (ΑΜΟΤΟΕ) για το έτος 2024
• Μοτοσυκλέτα Enduro
• Κάρτα υγείας
• Παράβολο συμμετοχής

Αναλυτικά

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλοι οι κάτοχοι ισχύοντος Αθλητικού Δελτίου της ΑΜΟΤΟΕ για το έτος 2024, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τα 18 έτη την 1η Ιανουαρίου 2024.

Για να βγάλεις Αθλητικό Δελτίο θα χρειασείς:
1) Αίτηση σε ένα από τα Αθλητικά Σωματεία Μοτοσυκλέτας.
2) Πληρωμή της ετήσιας συνδρομής για το 2024, (κόστος 60€).
3) Εξέταση από καρδιολόγο για να σφραγίσει την Κάρτα Υγείας που θα εκδοθεί.

Τύπος μοτοσυκλέτας: Κάθε μοτοσυκλέτα θα πρέπει να πληροί τις Τεχνικές Προδιαγραφές Enduro όπως αυτές περιγράφονται στον Τεχνικό Κανονισμό Enduro της ΑΜΟΤΟΕ. Μοτοσυκλέτες τύπου Motocross χωρίς φώτα δεν γίνονται δεκτές.

Άδεια κυκλοφορίας – Ασφάλεια: Οι μοτοσυκλέτες πρέπει να έχουν άδεια κυκλοφορίας και ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε ισχύ. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να εκδοθεί Αγωνιστική Πινακίδα με ετήσιο κόστος 150€. (η Αγωνιστική Πινακίδα ισχύει ΜΟΝΟ για τους αγώνες).

Πληροφορίες διαδρομής: Οι αγωνιζόμενοι οδηγούν ένα γύρο λιγότερο από τις υπόλοιπες κατηγορίες του Κυπέλλου, (50 – 65 συνολικά χιλιόμετρα περίπου). Η διαδρομή περιλαμβάνει την απλή διαδρομή και δύο χρονομετρημένες ειδικές διαδρομές με μήκος 4-5 km η κάθε μια.

Κόστος συμμετοχής: Το παράβολο συμμετοχής για κάθε αγώνα είναι 70€ και περιλαμβάνει το κόστος ασφάλισης για τον αγώνα και την ηλεκτρονική χρονομέτρηση των ειδικών διαδρομών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ENDURO 2024
ΗμερομηνίαΤοποθεσία
7 ΑΠΡΙΛΙΟΥΤΡΙΚΑΛΑ
28 ΑΠΡΙΛΙΟΥΣΠΑΡΤΗ
9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ
1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με ένα από τα Αθλητικά Σωματεία της περιοχής σας τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο ηλεκτρονικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Θα τα βρεις εδώ
Εγγεγραμμένα σωματεία Γ.Γ.Α.

Σχετικά άρθρα