ΜΤΒ: Κύπελλο Enduro Greek Series 2024

Έξι αγώνες σε πανέμορφες περιοχές περιλαμβάνει το ποδηλατικό “εντουράδικο” πρόγραμμα για το 2024.

Το πρόγραμμα για το ποδηλατικό κύπελλο Enduro Greek Series του 2024 έχει ως εξής:

  • 8-10 Μαρτίου Χίος (Θολοποτάμι)
  • 12-14 Απριλίου Σπερχειάδα (Goulinas Volcano Enduro)
  • 17-19 Μαΐου Άνω Χώρα ορεινής Ναυπακτίας (Kravara Enduro)
  • 5-7 Ιουλίου Ανήλιο Ιωαννίνων (Chamois Ride)
  • 6-8 Σεπτεμβρίου Παρνασσός (Rockatreellity Race)
  • 4-6 Οκτωβρίου Καλάβρυτα (Chelmos Enduro)

Το κύπελλο Enduro Greek Series 2024 θα ξεκινήσει από τη Χίο και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι αγώνες σε Σπερχειάδα, Άνω Χώρα ορεινής Ναυπακτίας, Ανήλιο Ιωαννίνων, Παρνασσό και Καλάβρυτα.

Ως θεσμός, το EGS ξεκίνησε το 2018 αποτελώντας την ενοποίηση αυτόνομων μέχρι τότε αγώνων Enduro MTB.

  • Αν θέλετε να λάβετε μέρος σε κάποιον αγώνα φροντίστε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή καθώς συνήθως οι συμμετοχές “κλείνουν” αρκετά νωρίς.
  • Υπάρχουν επτά κατηγορίες. Έξι ηλικιακές και μία για ηλεκτρικά ποδήλατα (E-bikes).
  • Οι Ειδικές Διαδρομές έχουν κατά κανόνα καθοδική πορεία
  • Τα υψομετρικά ενός αγώνα είναι συνήθως περίπου από 700-1.200 μέτρα (μέγιστο βάσει κανονισμού για μονοήμερους αγώνες τα 2.000m ).

Δομή ενός αγώνα Enduro MTB

Οι αγώνες Enduro MTB αποσκοπούν στην καλύτερη δυνατή χρήση των μονοπατιών και του εδάφους. Η εμπειρία και η ευχαρίστηση που θα αποκομίζει ο αναβάτης είναι το κύριο μέλημα του διοργανωτή. Για να επιτευχθεί η διέλευση από τον καλύτερο συνδυασμό μονοπατιών, ενδέχεται να περιλαμβάνεται και ανάβαση εντός των Ειδικών Διαδρομών. Όλες οι Ειδικές Διαδρομές (SP) ακολουθούν κατά κανόνα καθοδική πορεία  με έμφαση στη δοκιμασία των τεχνικών ικανοτήτων των αναβατών.

Συνδετικές Διαδρομές

Η σύνθεση των Συνδετικών Διαδρομής (LS) (ή Απλές Διαδρομές όπως λένε στο Endruo των μοτοσυκλετών) είναι στη διακριτική ευχέρεια του διοργανωτή και μπορεί να περιλαμβάνει lift, βοήθεια φορτηγών, πετάλι (ποδηλατώντας) ή και ένα συνδυασμό των παραπάνω. Aπαραίτητη προϋπόθεση βάσει κανονισμών είναι τουλάχιστον μία συνδετική διαδρομή κάθε μέρα να γίνεται ποδηλατώντας.

Ειδικές Διαδρομές

Η Γενική Κατάταξη (GC) του κάθε αγώνα υπολογίζεται με την πρόσθεση των χρόνων όλων των ειδικών διαδρομών μαζί. Κάθε ειδική διαδρομή σχεδιάζεται ώστε να δοκιμάσει τις τεχνικές και φυσικές ικανότητες του αναβάτη. Δεν υπάρχει ελάχιστη ή μέγιστη διάρκεια ειδικής διαδρομής. Σε κάθε μεγάλη κατασκευή (άλμα) ή drop off υπάρχει 2η επιλογή γραμμής (γραμμή ασφαλείας).

Δες περισσότερα για το Κύπελλο Enduro Greek Series 2024 στο https://enduroseries.gr/.

Σχετικά άρθρα