Νέες άθραυστες μανέτες APT από την Polisport Off-Road

Δες τις νέες άθραυστες μανέτες φρένου και συμπλέκτη της Polisport Off Road για μοτοσυκλέτες Enduro και MX που είναι σχεδιασμένες για να λυγίζουν και όχι να σπάνε.

Οι πρώτες μανέτες και τα προβλήματά τους

Χρειάστηκαν να περάσουν αρκετά χρόνια από την επινόηση της πρώτης μοτοσυκλέτας μέχρι την μεταφορά κάποιων χειριστηρίων στο τιμόνι. Και κάπου εκεί άρχισε η ιστορία της μανέτας. Γρήγορα η χρήση της μανέτας εδραιώθηκε καθώς επέτρεπε στον αναβάτη να διατηρεί τα χέρια του στο τιμόνι όταν χρησιμοποιούσε τα φρένα ή τον συμπλέκτη. Από “χοντροκομμένες σιδερένιες” σύντομα έγιναν “καμπυλωμένες αλουμινένιες” ενώ στη συνέχεια απέκτησαν στρογγυλεμένες άκρες που βοηθούσαν τα δάχτυλα να μην γλιστρούν έξω από τη μανέτα αλλά και να μην τραυματίζουν τον ίδιο τον αναβάτη με αιχμηρές ακμές. Το βασικότερο ίσως πρόβλημα τους ήταν πως σε περίπτωση πτώσης παρέμεναν εκτεθειμένες και ήταν το πρώτο “θύμα” ακόμα και στις πιο ελαφριές περιπτώσεις. Στις χωμάτινες μοτοσυκλέτες αυτό ήταν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς οι πτώσεις ήταν συνηθισμένο φαινόμενο κάνοντας αντίστοιχα συχνές τις θραύσεις και των μανετών. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που προσπάθησαν να λύσουν αυτό πρόβλημα. Η κατασκευή με χρήση στοχευμένων αδύνατων σημείων” κοντά στο άκρο βοήθησε αρκετά καθώς συνήθως (μετά από πτώση) ένα μέρος της μανέτας διατηρούταν στη θέση του ώστε να μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιείται έστω και με κάποιους περιορισμούς. Οι αρθρωτές μανέτες με δυνατότητα να περιστραφούν προς όλες τις μεριές (ή μόνο προς τα έξω, ανάλογα τον κατασκευαστή) ήταν η επόμενη λύση αλλά το υψηλό κόστος κατασκευής τους και πιθανότατα η πολυπλοκότητά τους δεν επέτρεψε την καθολική χρήση τους ενώ κατά καιρούς η χρήση συνθετικών υλικών (ήδη από τη δεκαετία του 1970) δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα στην πράξη.

Οι άθραυστες μανέτες

Και φτάσαμε στη σημερινή τεχνολογία APT της Polisport. Οι νέες APT άθραυστες μανέτες φρένου και συμπλέκτη της Polisport Off Road για μοτοσυκλέτες Enduro και MX είναι σχεδιασμένες για να λυγίζουν και όχι να σπάνε. Είναι κατασκευασμένες από κράμα ανοξείδωτου χάλυβα στο εσωτερικό τους, το οποίο εξασφαλίζει ότι η μανέτα θα λυγίσει αντί να σπάει, και συνθετικό πλαστικό στο εξωτερικό τους. Το σχήμα τους είναι ακριβώς ίδιο με τις OEM (πρώτης τοποθέτησης) μανέτες κάθε μοτοσυκλέτας για την οποία προορίζονται. Αυτό τις κάνεις εξαιρετική επιλογή για off-road χρήση όπου ακόμα και μία μικρή πτώση θα μπορούσε να προκαλέσει σπάσιμο μιας συμβατικής μανέτας που θα έρθει σε επαφή με το έδαφος.

Ενιαία Προτεινόμενη Λιανική με ΦΠΑ: 20,56 €/Τεμάχιο

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 210-5120260 και 210-9222776

Site: www.bikealert.gr E-mail: info@bikealert.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα χωμάτινα μοντέλα στην Ελλάδα

Μετά την Έκθεση Μοτοσυκλέτας και τις διεθνείς παρουσιάσεις, ήρθε η ώρα αρκετά νέα μοντέλα να βγουν και στους ελληνικούς χωματόδρομους. Το KOVE 450 Rally είναι πλέον στην ελληνική αντιπροσωπεία (ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.), το πρώτα Stark Varg φορτίστηκαν στις εγκαταστάσεις της Starkfuture Hellas, ξεκίνησε η διάθεση των πρώτων Beta ALP 4.0 από την Beta Hellas (σύντομα αναμένονται […]