Το Πανελλήνιο Enduro συνεχίζεται στην Σπάρτη

Ο 2ος και 3ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη στις 27-28 Απριλίου.

Με διήμερο αγώνα συνεχίζεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro, αυτό το σαββατοκύριακο (27-28/4) στη Σπάρτη ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί και ο 2ος αγώνα του Κυπέλλου Enduro 2024 (Κυριακή). Μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα στα Τρίκαλα, οι ομάδες του Πρωταθλήματος επιστρέφουν στη Σπάρτη, στην περιοχή που άνοιξε την αυλαία του πρωταθλήματος για το 2023.

Ο αγώνας

Την οργάνωση έχει αναλάβει ο Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Σπάρτης (Α.Μ.Ο.Σ.) και η εκκίνηση/τερματισμός του αγώνα θα βρίσκονται στην Κεντρική Πλατεία της πόλης https://goo.gl/maps/xTE2pDp8vSNumUFg6). Η εκκίνηση για τους αναβάτες του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί και τις δύο ημέρες στις 09:00 το πρωί ενώ οι αναβάτες του Κυπέλλου θα ξεκινήσουν πέντε λεπτά μετά την εκκίνηση του τελευταίου αναβάτη του Πρωταθλήματος. Η διαδρομή θα αποτελείται από έναν κύκλο που επαναλαμβάνεται τέσσερις φορές το Σαββάτο και τρεις φορές την Κυριακή (διαδρομή σχήματος 9 με ουρά 20km). Το μήκος του κύκλου θα είναι 42km και θα πραγματοποιηθούν τέσσερις κύκλοι το Σάββατο και τρεις την Κυριακή. Θα υπάρχουν δύο ειδικές διαδρομές, μία Cross Test (5km) και μία Enduro Test (5km) και το σύνολο της διαδρομής θα είναι 211km το Σάββατο και 169km την Κυριακή (127km για τους αναβάτες του Κυπέλλου).

Οι ειδικές διαδρομές

Οι δύο ειδικές θα βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση. Θα είναι στην περιοχή που στήθηκε πέρυσι η Enduro Test (με την χαρακτηριστική παρατεταμένη κατηφόρα) ενώ η αρχή και το τέλος και των δύο δεν θα απέχουν περισσότερο από 100m. Ανάμεσά τους θα φιλοξενείται το service του αγώνα διευκολύνοντας έτσι τη ζωή των μηχανικών αλλά και των θεατών. Θα βρείτε την περιοχή των αυτή εδώ: https://maps.app.goo.gl/m6aQwmF3vWojwrqn6

Οι πρωταγωνιστές

Πρόσωπα του αγώνα αναμένεται να είναι ο νικητής του πρώτου αγώνα, Αλέξης Ζώρας (GASGAS -PETROPOYLOS-MOTOR CORE-MICHELIN), ο περσινός Πρωταθλητής και νικητής της πρώτης μέρας του περσινού αγώνα στη Σπάρτη, Παναγιώτης Κακολύρης (Beta Chachagias Racing Team) και ο ταχύτατος αναβάτης Motocross Παναγιώτης Κουζής. Ο Κουζής είχε κερδίσει την δεύτερη μέρα πέρυσι στη Σπάρτη αλλά φέτος δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε τη χρονιά. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον πρώτο φετινό αγώνα (ενώ πάλευε για τη νίκη) και έτσι, στη Σπάρτη, θα εμφανιστεί με νέα μοτοσυκλέτα (Honda CRF 450) ευγενική παραχώρηση από την HONDA Off Road Dream Siafarikas. Φυσικά δεν θα είναι καθόλου μεγάλη έκπληξη αν δούμε τον Κωνσταντίνο Γεροντάκη (Beta Chachagias Racing Team) να διεκδικεί τη νίκη σε ένα τερέν που δείχνει να του ταιριάζει γάντι ενώ με ενδιαφέρον αναμένουμε να δούμε και τις επιδόσεις των υπόλοιπων αναβατών που διακρίθηκαν στα Τρίκαλα.

Φωτογραφίες από τον αγώνα του 2023

Διάβασε τον ειδικό κανονισμό εδώ:

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Λυκούσης Θανάσης 6976446766, Στελλάκου Μαριάννα 6945046089

Σχετικά άρθρα