Andrea Verona

Στα 25 του χρόνια, ο Ιταλός αναβάτης είναι ήδη οχτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Andrea

verona

παγκοσμιοσ

πρωταθλητησ

Enduro

E2 2024

Έχοντας ξεκινήσει την οδήγηση μοτοσυκλετών από την ηλικία των τριών ετών, ο Verona δεν άργησε να δείξει τις δυνατότητες του. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν με την οικογένεια του, δεν το έβαλε κάτω και κατάφεραν να μπουν στους αγώνες.

Tο 2017, με την ομάδα της ΤΜ έγινε ο πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία Youth ενώ δύο χρόνια αργότερα κέρδισε τον τίτλο στην κατηγορία Junior.

Ακολούθησαν τρεις χρονιές (‘20, 21, ‘22) κατά τις οποίες κέρδισε τον τίτλο στην Ε1, την πρώτη με την ομάδα της ΤΜ και στη συνέχεια με την GASGAS ενώ το 2022 κέρδισε ταυτόχρονα και τον τίτλο στην EnduroGP.

To 2024 επέστρεψε στους τίτλους και με την εργοστασιακή ομάδα της GASGAS κέρδισε τον τίτλο στην κατηγορία Ε2 (EC 350F) έναν αγώνα πριν την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Σχετικά άρθρα

Steve Holcombe

Με τέσσερις τίτλους στην EnduroGP o Steve Holocmbe είναι ο καλύτερος αναβάτης enduro της τελευταίας δεκαετίας.

EnduroGP: Απίστευτη νίκη του Josep Garcia με 0,15” στην Ουαλία

Νίκη του Josep Garcia με μόλις 15 εκατοστά του δευτερολέπτου έναντι του Brad Freeman στη μάχη της EnduroGP, τη δεύτερη μέρα του GP της Ουαλίας, ενώ στην Ε2 ο Andrea Verona κατέκτησε τον τίτλο έναν αγώνα πριν την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος.