Σαν σήμερα: 4 Ιουλίου

Λίγο μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στις 4 Ιουλίου του 1948, ξεκινάει από το Caffè Savoia, το μέρος που συναντιόντουσαν τα μέλη του Moto Club Bergamo, ένας αγώνας που επηρέασε, ίσως όσο κανένας άλλος, την ιστορία του Παγκόσμιου Enduro.

Είναι το «Valli Bergamasche» κατά το οποίο οι συμμετέχοντες οδηγούν σε μονοπάτια και χαλικόδρομους μέσα από την κοιλάδα Taleggio και κατά μήκος του Passo del Vivione, ενός χωματόδρομου που κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και έφτανε σε υψόμετρο 1828 μέτρων. Ο αγώνας συνεχίστηκε να πραγματοποιείται σχεδόν κάθε χρόνο συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον από αναβάτες όλης της Ιταλίας αλλά και του εξωτερικού και σύντομα έγινε διεθνής.

Με τα χρόνια το Club του Bergamo απέκτησε τεράστια φήμη και δε θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως για δεκαετίες αποτέλεσε το κέντρο των εξελίξεων στο Παγκόσμιο enduro, Αξίζει να αναφέρουμε πως το 1968 διοργάνωσε το ISDE ( Six Days) στο San Pellegrino ενώ το “Valli Bergamasche” του 2019 έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους καλύτερους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος EnduroGP με περισσότερες από 200 αναβάτες να παίρνουν μέρος. Ανάμεσά τους και ο Andrea Verona, που σε αυτόν τον αγώνα κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία Junior σκορπώντας τον ενθουσιασμό στους πολλές χιλιάδες Ιταλούς θεατές.

Για το 2025, το Club του Bergamo ανέλαβε την διοργάνωση του International Six Days Enduro (24-29 Αυγούστου, Ιταλία).

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Σχετικά άρθρα

Σαν σήμερα: 11 Ιουλίου

2004-Πρώτη εμφάνιση του Juha Salminen στο GNCC Οι πρώτοι πέντε γύροι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro (WEC όπως ονομαζόταν τότε) έχουν ολοκληρωθεί και μέχρι τον επόμενο, έκτο γύρο (στις Σέρρες) μεσολαβεί διάλειμμα τριών μηνών. Οι περισσότεροι αναβάτες θα το εκμεταλλευτούν για να ξεκουραστούν από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις αλλά δε θα κάνει το ίδιο και ο Juha […]