Exteme Enduro Αγίων Θεοδώρων: Οι πρώτες πληροφορίες

Νέες διαδρομές, νέο τερέν και φυσικά ένας εντυπωσιακός πρόλογος μας περιμένουν στον φετινό αγώνα Geraneia Xtreme Enduro, στις 12-13 Οκτωβρίου.

  • Κατηγορίες Pro και Amateurs
  • Πρόλογος με τεχνητά εμπόδια
  • Διαδρομή 2x25km
  • Ανεφοδιασμός στο 25ο km

Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού όμως τα μέλη της ΛΕΜΑΘ έχουν ξεκινήσει προ πολλού την προετοιμασία για το φετινό Geraneia Xtreme Enduro που θα πραγματοποιηθεί στους Αγίους Θεοδώρους (12-13 Οκτωβρίου 2024). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φετινή, δεύτερη εκδοχή του αγώνα (πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2023) θα περιλαμβάνει ξεχωριστή διαδρομή για τις κατηγορίες “Pro” και “Amateurs” με διαφορετική προσέγγιση στην κάθε μία. Έτσι η κατηγορία Pro θα έχει πέντε stages (ειδικές) ενώ αντίθετα η κατηγορία Amateurs θα είναι μια “απλή” διαδρομή (χωρίς ειδικές) με συνολική χρονομέτρηση. Ο κύκλος του αγώνα θα αποτελείται από 25km τον οποίο οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δύο φορές ενώ θα υπάρχει ανεφοδιασμός στο κλείσιμο του πρώτου (κύκλου). Η διαδρομή θα διαθέτει πολλά νέα κομμάτια με σχετικά μαλακό χώμα και εντυπωσιακές κλίσεις (ανηφόρες και κατηφόρες) κάτι που σημαίνει πως θα έχει αισθητά λιγότερη πέτρα σε σχέση με πέρυσι ενώ θα είναι εύκολα προσβάσιμη από τον δρόμο που οδηγεί προς την Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας.

“Ο αγώνας θα είναι διαφορετικός από το 2023. θα είναι πιο δύσκολος για την κατηγορία Pro και πιο εύκολος για τις άλλες κατηγορίες καθώς στόχος μας είναι να κάνουμε τον αγώνα πιο προσιτό σε περισσότερους αναβάτες.”

Φάνης Στάμου (μέλος της οργανωτικής επιτροπής)

Φυσικά το πρόγραμμα του διημέρου θα ξεκινήσει με τον Πρόλογο του Σαββάτου που θα αποτελείται από τεχνητά εμπόδια στη “σήμα κατατεθέν” περιοχή του Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού των Αγίων Θεοδώρων, εκεί δηλαδή που έγινε και ο περσινός αγώνας Geraneia Xtreme Enduro και εκεί από όπου ξεκίνησε το πολύ πετυχημένο Enduro Riding 5 τον φετινό Γενάρη.

Τι μας έδειξε ο περσινός αγώνας

Σίγουρα πως το Extreme Enduro είναι πιο δύσκολο από ότι φαίνεται. Στον πρόλογο του 2023 υπήρχαν αρκετά εμπόδια που έμοιαζαν σχετικά εύκολα όπως οι επτά διαδοχικοί κορμοί οι οποίοι τελικά δυσκόλεψαν αισθητά σχεδόν όλους τους αγωνιζόμενους. Μας έδειξαν επίσης πως τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο. Αναβάτες που έχουν την ταχύτητα να πρωταγωνιστήσουν σε αγώνες κλασικού enduro μπορεί να δυσκολευτούν περισσότερο αν δεν έχουν κάνει την απαραίτητη προετοιμασία (προπόνηση και προετοιμασία μοτοσυκλέτας) ενώ αντίθετα νέα ονόματα να εμφανιστούν στο προσκήνιο όπως ο Κώστας Ευσταθιάδης από το Κιλκίς που μόλις στον δεύτερό του αγώνα κατάφερε να πάρει τη νίκη στον αγώνα του 2023.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Σχετικά άρθρα