EICMA: Με έξι ολοκαίνουργια χωμάτινα μοντέλα από την KTM

Καταιγισμό νέων off-road μοντέλων προαναγγέλλει η αυστριακή εταιρεία για τη διεθνή έκθεση του Μιλάνου (5-10 Νοεμβρίου).

Μια μεγάλη λίστα νέων μοντέλων που θα παρουσιάσει στην EICMA του Μιλάνο δημοσίευσε η KTM, η οποία περιλαμβάνει και πολλές νέες χωμάτινες μοτοσυκλέτες όπως καινούργια Adventure, νέο τετράχρονο 125 Enduro καθώς επίσης και νέο ηλεκτροκίνητο Enduro. Τα χωμάτινα highlights της λίστας:

  • 1390 SUPER ADVENTURE (S/R & EVO)
  • 390 ADVENTURE R
  • 390 ENDURO R
  • FREERIDE E
  • 125 ENDURO R
  • KTM SX-E 3 και KTM SX-E 5 (minicycles)

Παράλληλα, η ΚΤΜ ανακοίνωσε πως παρουσιάσει τα νέα της μοντέλα ηλεκτρονικά τις μέρες πριν ανοίξει τις πύλες της η έκθεση, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα παρουσιάσει το νέο της αυτόματο κιβώτιο (AMT) αλλά και ένα νέο dashboard (οθόνη ενδείξεων) των 8,8 ιντσών με touch screen το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε αρκετά νέα μοντέλα. Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων:

Οι πρώτες επίσημες πληροφορίες

Ο LC8 κινητήρας των 1.350cc που χρησιμοποιείται στο 1390 Super Duke R (με ονομαστική απόδοση 190hp) ήρθε η ώρα να περάσει και στη σειρά Super Adventure και η οποία θα αποτελείται από τρεις εκδόσεις:

  • 1390 SUPER ADVENTURE S
  • 1390 SUPER ADVENTURE R
  • 1390 SUPER ADVENTURE S EVO (με την υπόσχεση για λίστα εξοπλισμού που θα ταρακουνήσει όλο το Μιλάνο ή τουλάχιστον τον εκθεσιακό χώρο του Fiera Milano).

Στην φιλοσοφία της ΚΤΜ που την θέλει να δίνει στους πελάτες της ό,τι χρειάζονται ώστε να φτάσουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη έρχεται σαν λογική συνέχεια το KTM 390 ADVENTURE R. Σύμφωνα με τους Αυστριακούς αποτελεί την πιο ευέλικτη και αξιόπιστη έκφραση της κατηγορίας, για αναβάτες όλων των επιπέδων. Τέλος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε να δούμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και τον σχεδιασμό του νέου 390 ENDURO R.

Επιστροφή στο “ηλεκτρικό” πρόγραμμα

Μια δεκαετία μετά την παρουσίαση του πρώτου ηλεκτροκίνητου FREERIDE E (και με το σχετικό πρόγραμμα να έχει “παγώσει” τα τελευταία χρόνια) η KTM ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να παρουσιάσει το νέο (επαναστατικό όπως υπόσχεται) FREERIDE E για το 2025. Επίσης σημαντικό βήμα προς την ίδια κατεύθυνση αποτελεί και η αναγγελία για τα νέα KTM SX-E 3 και KTM SX-E 5 που αφορούν αναβάτες μικρότερης ηλικίας..

Το πλάνο της ΚΤΜ

H EICMA αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη (με εκτιμώμενο αριθμό επισκεπτών για το 2024 στις 500.000) και η ΚΤΜ επιστρέφει σε αυτή, για πρώτη φορά στην μετά-Covid εποχή. Εκεί θα κάνει την αρχή μιας συντονισμένης αντεπίθεσης για το 2025, με πληθώρα νέων μοντέλων (χωμάτινα και ασφάλτινα). Και επειδή… “Ready to Race”, δε θα λείψουν φυσικά οι εργοστασιακές πορτοκαλί αγωνιστικές μοτοσυκλέτες αλλά και πολλοί αναβάτες που πρωταγωνίστησαν στα φετινά Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Αποκαλύψεις στο περίπτερο της ΚΤΜ στην EICMA 2016.

Σχετικά άρθρα

Η Husqvarna συνεχίζει τον “χορό” νέων off-road μοντέλων για το 2025

Με την αποκάλυψη της νέας σειράς Motocross για το 2025, η Husqvarna συνεχίζει την παρουσίαση των νέων off-road για το group KTM ενώ μέσα σε λίγες ημέρες περιμένουμε και τις υπόλοιπες εταιρείες να παρουσιάσουν τα δικά τους νέα μοντέλα.