Indoor Enduro of Champions: Γράφτηκε ιστορία στο Newcastle

Με τον Jonny Walker να χαρίζει την πρώτη εντουράδικη νίκη στην Triumph, και στο βάθρο να συνυπάρχουν αναβάτες που αγωνίστηκαν με μία τετράχρονη, μία δίχρονη και μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, η βραδιά στην Arena του Newcastle ήταν σίγουρα ξεχωριστή.

Από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε η λίστα συμμετοχών στο Indoor Enduro of Champions ήταν σίγουρα πως θα ζούσαμε ιστορικές στιγμές. Και αυτό γιατί για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια θα είχαμε την ευκαιρία να δούμε κορυφαίους αναβάτες από δύο ξεχωριστά Παγκόσμια Πρωταθλήματα, το Super Enduro και το EnduroGP να μάχονται μεταξύ τους.

Θρίαμβος Walker και Triumph

Σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά και κερδίζοντας και τα τρία σκέλη, ο Jonny Walker χάρισε στην Triumph Factory Racing Enduro Team την πρώτη της νίκη, στην πρώτη κιόλας εμφάνιση του TF 250 σε (κάποιου είδους) αγώνα enduro. Ο δρόμος ωστόσο δεν ήταν καθόλου εύκολος για τον 33 ετών Βρετανό αναβάτη καθώς και στα τρία σκέλη του τελικού χρειάστηκε να παλέψει για να πάρει την πρωτοπορία από τους συναθλητές του.

“Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει μικρές αλλαγές μόνο στις αναρτήσεις. Ακόμα δεν έχουμε αγγίξει τον κινητήρα και είμαι τόσο ενθουσιασμένος για το τι μπορούμε να κάνουμε μαζί”

Jonny Walker

Μετά τον αγώνα ο Jonny Walker δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος με το πώς πήγε η νύχτα εδώ στο Newcastle. Προφανώς, είχαμε μόνο λίγες εβδομάδες στη μοτοσυκλέτα συνολικά, και έχουμε κάνει μικρές αλλαγές μόνο στις αναρτήσεις σε αυτό το διάστημα. Ακόμα δεν έχουμε αγγίξει τον κινητήρα. Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά ξεκινάμε για το καλύτερο δυνατό. Έχω κάνει πολλές δοκιμές στην Αμερική, αλλά δεν υπάρχει υποκατάστατο για τους αγώνες, και γι’ αυτό επέστρεψα στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Indoor Enduro of Champions. Ήξερα ότι θα ήταν ένας καλός αγώνας και δείξαμε πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε με τρεις νίκες σε τρεις αγώνες, αλλά μάθαμε επίσης πολλά και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η μοτοσυκλέτα είναι τόσο καλή και η ομάδα ήταν υπέροχη, είμαι τόσο ενθουσιασμένος τώρα που κοιτάζω μπροστά στο μέλλον για το τι μπορούμε να κάνουμε μαζί”.

Η πρώτη μάχη για το ηλεκτροκίνητο Stark Varg

Στην Arena του Newcastle έγινε επιτέλους η πρώτη indoor αγωνιστική εμφάνιση της Stark Varg με τον Taddy Blazusiak κόντρα στην αφρόκρεμα του παραδοσιακού Enduro. Ο Πολωνός βετεράνος δεν τα πήγε καθόλου άσχημα καθώς όχι μόνο πήρε τη δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη αλλά βρέθηκε να προηγείται στο πρώτο σκέλος, πριν τελικά υποκύψει στην πίεση του Walker.

Ο Freeman κράτησε τις παραδόσεις

Ένα Triumph και μία ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα στις δύο πρώτες θέσεις ήταν αρκετά για να φέρουν τα πάνω κάτω στον κόσμο του enduro οπότε κάποιος έπρεπε να κρατήσει τις παραδόσεις. Αυτό τελικά το έκανε ο Brad Freeman που στη σέλα της δίχρονης Beta RR 300 πήρε την τρίτη θέση εκπροσωπώντας επάξια τόσο το κύρος των αναβατών του EnduroGP όσο και των… ας πούμε “παραδοσιακών” μοτοσυκλετών! Αντίθετα, ο έτερος Παγκόσμιος Πρωταθλητής EnduroGP, ο Steve Holcombe (Honda 300) δεν κατάφερε να μπει στο “παιχνίδι” κατά τη διάρκεια των τελικών αν και στα δοκιμαστικά είχε σημειώσει τον τρίτο ταχύτερο χρόνο. Τουλάχιστον δεν έχασε το χιούμορ του δηλώνοντας μετά τον αγώνα: “Φοβερή εμπειρία. Δεν πέτυχα κάτι καλό βέβαια οπότε θα παραμείνω στο EnduroGP!Ένιωσα πως είχα βρει την ταχύτητα αλλά ποτέ δεν κατάφερα να πιάσω καλό ρυθμό στα σκέλη και όταν το έκανα βρήκα μια τρύπα στα βράχια και πάρκαρα εκεί 🙂 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Paul Edmondson και όλη την ομάδα για αυτό το υπέροχο event.”

Taddy Blazusiak (αριστερά), Jonny Walker (κέντρο) και Brad Freeman (δεξιά) στο βάθρο του Indoor Enduro of Champions 2024

Αποτελέσματα Indoor Enduro of Champions 2024 (αναμένονται τα επίσημα)

1. Jonny Walker (Triumph)
2. Taddy Blazusiak (Stark)
3. Brad Freeman (Beta)

Σχετικά άρθρα

Hellas Rally: Προβλήματα για τους Έλληνες στη Marathon Stage

Πολύ καλό χρόνο παρά το γεγονός πως είχε μία πτώση σημείωσε ο Κίμωνας Καράμπελας ενώ πρόβλημα με την πίσω ανάρτηση αντιμετωπίζει ο Πάνος Κακολύρης ύστερα από αστοχία σε χειροποίητη βάση στήριξης.