Οι νικητές του ISDE 2024 και τα ελληνικά μετάλλια

Μεγάλη νίκη του Josep Garcia στην ατομική κατάταξη των αναβατών, νίκη της Γαλλίας στις εθνικές ομάδες ενώ δύο μετάλλια θα έρθουν στην Ελλάδα.

Το 98ο FIM International Six Days of Enduro (ISDE) πέρασε στην ιστορία, και σίγουρα οι 570 αναβάτες που έλαβαν μέρος σε αυτό θα το θυμούνται για πολύ καιρό καθώς η βροχή και η λάσπη έπαιξαν καθοριστικό παράγοντα στην έκβασή του. Αν μάλιστα σκεφτούμε πως ο προηγούμενος αγώνας Six Days (Αργεντινή) είχε γίνει σε άκρως αντίθετες συνθήκες, με πολλή ζέστη και σκόνη, τότε μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικούς αγώνες που έφεραν στα όρια τους πολλούς αναβάτες και τις μοτοσυκλέτες τους, όχι όμως τον Garcia και την ΚΤΜ του.

Φωτογραφίες: © Pole Position Communication / Future7Media

Δες πώς ολοκληρώθηκε το ISDE 2024

Ο Garcia στην κορυφή

Η ταχύτητα του Josep Garcia ήταν αδιαμφισβήτητη την τελευταία οκταετία όμως κάθε χρόνο κάτι έλλειπε ώστε να μπει στη λίστα των κορυφαίων αναβατών της ιστορίας. Φέτος, για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing πήρε εκκίνηση σε ένα Six Days ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής EnduroGP και με μία καταιγιστική απόδοση κατάφερε να πάρει τη νίκη και στον Εξαήμερο Αγώνα Enduro, συνδυάζοντας έτσι δύο βαρύτιμα τρόπαια (τρία αν υπολογίσουμε και τον τίτλο της κατηγορίας Ε1) για πρώτη φορά στην καριέρα του.Δεν μπορώ να το πιστέψω! Το να πάρω άλλη μια νίκη εδώ στην Ισπανία και να τερματίσω στο βάθρο με την ομάδα μου είναι σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα” είπε μετά το τέλος του αγώνα και συμπλήρωσε: “Ήταν μια τόσο δύσκολη εβδομάδα, με βροχή και λάσπη κάθε μέρα. Η ομάδα έκανε πολύ καλή δουλειά στην προετοιμασία των πάντων, γι’ αυτό τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Ειλικρινά, πετάω από τη χαρά μου, τέταρτο στη σειρά Six Days μετά τον τίτλο στην EnduroGP, σίγουρα το τέλειο τέλος της σεζόν. Τώρα, ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε!»

“Έπρεπε να παραμένεις συγκεντρωμένος όλη την ώρα, καθώς ακόμη και ένα μικρό λάθος στη λάσπη θα μπορούσε να κοστίσει πολύ χρόνο.”

Josep Garcia

Νίκη για τη Γαλλία

Σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων (World Trophy) τη νίκη πήρε η Γαλλία. Με μπροστάρη τον εντυπωσιακό Theo Espinasse (Beta RR 250, τρίτος στην κατάταξη αναβατών) και τους Leo Le Quere (ΤΜ), Hugo Blanjoue (Honda) Julien Roussaly (Sherco) κατάφερε να τεθεί επικεφαλής από την πρώτη μέρα και να παραμείνει στην κορυφή μέχρι το τέλος παρά τις αντεπιθέσεις της ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών (νικητές το 2023). Στην κατηγορία Junior World Trophy τη νίκη πήρε η ομάδα της Σουηδίας (Ahlin, Norrbin, Semb) ενώ στις Γυναίκες οι Η.Π.Α. ( Richards, Selvestri, Gutish).

Δύο μετάλλια για τους Έλληνες αναβάτες

Από τους τρεις Έλληνες αναβάτες που πήραν εκκίνηση ως Club ( HELLAS AMOTOE ENDURO EDIL) οι δύο κατάφεραν να τερματίσουν τις διαδρομές κάθε ημέρας και να μπουν έτσι στις ζώνες των μεταλλίων. Ανάμεσα στους 389 αναβάτες (που συμμετείχαν ως μέλη Club) ο Γιάννης Χασάπης (#604 Beta RR 300) τερμάτισε στην 153η θέση (33ος στην Ε3) και με χρόνο 4ω 80λ 71δ κατάφερε να μπει στη ζώνη των ασημένιων μεταλλίων. Ο Γρηγόρης Καρπέλης (#504 Husqvarna FE 350) τερμάτισε στην 215η θέση(91ος στη C2) και θα παραλάβει χάλκινο μετάλλιο. Ανίθετα, ο τρίτος αναβάτης του Club, ο Αποστόλης Ζβιντερίκος (ΚΤΜ 250 4Τ) ο οποίος εγκατέλειψε την πρώτη μέρα και παρά το γεγονός πως επανεκκίνησε και τερμάτισε όλες τις υπόλοιπες μέρες (κατετάγη 119ος στη C1), δεν κατάφερε να μπει στη ζώνη των μεταλλίων (το είχε κάνει το 2022 στη Γαλλία).

Το FIM International Six Days of Enduro του 2025 θα διεξαχθεί στην Ιταλία από τις 24 έως τις 29 Αυγούστου.

Βρες τα αποτελέσματα όλων των κατηγοριών από το ISDE 2024 εδώ.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Σχετικά άρθρα