Καυτό καλοκαίρι με ελληνικές συμμετοχές σε διεθνή Rally και Enduro

Σε Αλβανία, Σερβία, Ιταλία και Ρουμανία θα ταξιδέψουν μέσα στο καλοκαίρι περισσότεροι από 20 Έλληνες προκειμένου να πάρουν μέρος στο Albania Rally, στο Xross Hard Enduro Rally, στον τέταρτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος EnduroGP στη Betolla και στο Red Bull Romaniacs.

Μετά τις έντεκα συμμετοχές Ελλήνων αναβατών στο διεθνή αγώνα Hellas Rally, ήρθε η ώρα για πάνω από 20 αναβάτες να ταξιδέψουν στο εξωτερικό προκειμένου να πάρουν μέρος σε διεθνείς αγώνες Enduro και Rally που θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιούνιο και τον Ιούλιο του φετινού καλοκαιριού.

Rally Albania / 8-15 Ιουνίου

Ο Δημήτρης Αθανανασουλόπουλος (ΚΤΜ 350 EXC-F) και η Πολυτίμη Κυριακοπούλου (Sherco 300 SEF-R) έχουν πάρει ήδη εκκίνηση στον 8ήμερο αγώνα Rally Albania 2024. Μάλιστα, η φετινή έκδοση είναι η 20η του αγώνα και ο “DOC” ήταν ανάμεσα στους βραβευθέντες κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης ως νικητής του αγώνα του 2008 ενώ μετά από πέντε συνολικά συμμετοχές στον συγκεκριμένο αγώνα, όπως ο ίδιος δηλώνει: “σκοπός πλέον είναι η καλή παρέα, με φίλους από όλο τον κόσμο, η διασκέδαση και ο τερματισμός”. Περισσότερες πληροφορίες: rallyalbania.org

Xross Hard Enduro Rally / 19-22 Ιουνίου

Ο αγώνας της Σερβίας είναι φέτος ο τρίτος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Hard Enduro. Ως ο μοναδικός γύρος στα Βαλκάνια αποτελεί παραδοσιακά πόλο έλξης για Έλληνες που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους αλλά και να ζήσουν την εμπειρία συμμετοχής σε έναν κορυφαίο αγώνα. Στη λίστα συμμετοχών (που συνολικά έχει ξεπεράσει τους 400 αναβάτες!) βρίσκονται άρκετα ελληνικά ονόματα ωστόσο μερικές συμμετοχές είναι αμφίβολες ή ήδη ακυρωμένες και ο τελικός αριθμός θα είναι μικρότερος. Στον αγώνα, εκτός της κατηγορίας Pro θα υπάρχουν ακόμα τρεις κατηγορίες (Expert, Hobby και Amateur) και οι ελληνικές συμμετοχές έχουν ως εξής:

Αντώνης ΜακρήςExpert
Κωνσταντίνος ΕυσταθιάδηςExpert
Σωκράτης ΚαλαμένιοςExpert
Απόστολος ΜυρογιάννηςHobby
Γεράσιμος ΓκόγκαςHobby
Γιώργος ΣκλάβοςHobby
Χάρης ΧριστόπουλοςHobby
Κωνσταντίνος ΓκλιάτηςHobby
Κώστας ΛιαπάκηςHobby
Μάνος ΚατσογριδάκηςHobby
Παναγιώτης ΚώτσοςHobby
Σαράντος ΚωνσταντινίδηςHobby
Σίμος ΦούσκαςHobby
Σπύρος ΖευγίτηςHobby
Στέλιος ΜπρατάνηςHobby
Θεόδωρος ΑντωνόπουλοςHobby
Ιορδάνης ΣταματάκηςAmateur
https://www.xross.rs/

EnduroGP / Ιταλία 21-23 Ιουνίου

Αν και απομένουν πολλές ημέρες ακόμα μέχρι την δημοσίευση της λίστας συμμετοχών του τέταρτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος εντούτοις έχουμε ενημερωθεί από την Μηχανοκίνητη Αθλητική Ομάδα Βέροιας πως ο Ανδρέας Τσανασίδης όχι μόνο θα βρίσκεται στην Betolla αλλά και πως έχει εξασφαλίσει θέση στην εργοστασιακή ομάδα της TMracing ώστε να αγωνιστεί στην κατηγορία Open,

Red Bull Romaniacs / 23-27 Ιουλίου

Ο αγώνας της Ρουμανίας αποτελεί έναν από τους παλιότερους αγώνες Hard Enduro του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Στη φετινή, 21η έκδοση του πενθήμερου αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή οχτώ Έλληνες ενώ αξίζει να σημειωθεί πως θα υπάρξει ζωντανή κάλυψη όλες τις ημέρες στο επίσημο site.

Γιώργος ΝταλιμπίραςSilverWeg lubricants Top system Enduro store Sherco
Δημήτρης ΚαζάκηςSilverEnduro north star Greece
Λεωνίδας ΛεοντιάδηςBronzeLeo Xtreme
Βασίλειος ΣτεργιόπουλοςIronPlimira Racing
Μιχάλης ΚεφερλήςIronPlimira Racing/ridingpower/movarikou/mok
Δημήτρης ΜάργοςIronPlimira racing/ridingpower/movarikou/mok
Κωνσταντίνος ΔημητρίουIronLeo Xtreme
Παναγιώτης ΚώτσοςAtom(KOMEAL / PLIMIRA RACING)

Ευχόμαστε σε όλους τους αναβάτες καλή επιτυχία!


Σχετικά άρθρα