Ομάδα Enduro Πυροπροστασίας Πεντέλης

Στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης και του Δήμου Πεντέλης βρίσκεται από την Τρίτη 18 Ιουνίου μια πολυπληθής ομάδα αναβατών Enduro.

Γνωρίζοντας κάθε σπιθαμή του βουνού κι έχοντας τη δυνατότητα να κινηθούν εύκολα και γρήγορα στους κακοτράχαλους δρόμους του, τα μέλη της νεοσύστατης Ομάδας Enduro Πυροπροστασίας Πεντέλης θα κληθούν να εποπτεύουν τα δύσβατα σημεία του πολύπαθου όρους αλλά και να επέμβουν σε δυσπρόσιτα σημεία αν αυτό κριθεί ασφαλές και αναγκαίο.

Η αποστολή της Ομάδα Πυροπροστασίας Enduro Πεντέλης

Αποστολή της ομάδας είναι να παρακολουθεί και να καταγράφει τις κινήσεις που γίνονται στο βουνό αλλά και να επεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση περιστατικού, ώστε να βοηθά στην καταστολή της όποιας απειλητικής ενέργειας και δράσης. Εκτός αυτού, η ομάδα έχει τη δυνατότητα να καθοδηγεί τις τακτικές δυνάμεις της πυροσβεστικής στα δυσπρόσιτα μέρη, όταν και όπου αυτό κριθεί αναγκαίο. Τη συγκρότησή της σε σώμα και την ένταξη της στους Εθελοντές της Πεντέλης χαιρέτησε η ηγεσία του Δήμου, ενώ η Rise Custom Wear χορήγησε με προθυμία τις εμφανίσεις της ομάδας με τα απαραίτητα διακριτικά.

Τελετή έναρξης λειτουργίας

Στις 18 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε μία σεμνή τελετή ανάμεσα στα μέλη με τα οποία πρωταρχικά συστάθηκε η ομάδα, τη Δήμαρχο Πεντέλης Νατάσσα Κοσμόπουλου και την υπεύθυνη του ΚΕντρου ΕΠΙΧειρήσεων του Δήμου Πεντέλης Κέλλυ Διακομανώλη. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην πίστα Motocross στο νταμάρι του Μαλτέζου και εκεί ανακηρύχθηκε επίσημα η λειτουργία της ομάδας ως επίσημο μέλος της Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης.

Δηλώσεις επισήμων

“Η προστασία του βουνού επιβάλλεται πρωταρχικά από τους ανθρώπους που το αγαπούν και το σέβονται. Όσοι ασχολούνται με το enduro στο βουνό έχουν μάθει να κινούνται με σεβασμό στη φύση και έχουν δείξει ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά με τις ενέργειες τους. Είναι αρκετές οι φορές που έχουν συμβάλει στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών, στον καθαρισμών σημείων που οι ευκαιριακοί επισκέπτες αφήνουν ακάθαρτα αλλά και στη διάσωση τραυματιών και ανθρώπων σε ανάγκη. Θεωρούμε μεγάλη τιμή την αποδοχή των μελών που σύστησαν την ομάδα και ξέρουμε ότι θα κάνουν το καλύτερο για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και την επιτήρηση του βουνού μας εκ των έσω.”

Λευτέρης Μανιαδάκης -σύμβουλος

“Μια ακόμη πρωτοποριακή κίνηση του Δήμου Πεντέλης έλαβε σάρκα και οστά. Πιστεύουμε στην τεχνολογία, αλλά πάνω απ’ όλα πιστεύουμε στον άνθρωπο. Η αυτοπροστασία του βουνού μας μέσω των ανθρώπων που το βιώνουν καθημερινά είναι μονόδρομος. Ευχαριστώ όλα τα παλικάρια που επανδρώνουν την ομάδα και τους εύχομαι να είναι ασφαλείς στη μάχη που έχουμε μπροστά μας αυτό το καλοκαίρι.”

Νατάσσα Κοσμοπούλου -Δήμαρχος

Σχετικά άρθρα

Ηλεκτροσόκ!

Καβαλάω για πρώτη φορά το ηλεκτροκίνητο Stark και παθαίνω ηλεκτροσόκ συνοδευόμενο από εγκεφαλική θύελλα…