Ολοκληρώθηκε ο πρόλογος του Xross Hard Enduro Rally

Πολλές απουσίες, νέοι πρωταγωνιστές και ελληνικές συμμετοχές στην πρώτη μέρα του τρίτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Hard Enduro.

Στο Zlatibor της Σερβίας άνοιξε την Τετάρτη 19 Ιουνίου η αυλαία του τετραήμερου αγώνα Xross Hard Enduro Rally με πολλά από τα κορυφαία ονόματα του χώρου να “λάμπουν δια της απουσίας τους”. Έτσι για πρώτη φορά, μετά από δύο ολόκληρα χρόνια, μόλις ολοκληρωθεί ο αγώνας (Σάββατο) θα δούμε να κερδίζει κάποιος που δεν θα είναι ούτε ο Manuel Lettenbichler, ούτε ο Trystan Hart ενώ μοναδική ευκαιρία να επιστρέψουν στις νίκες χάνουν με την απουσία τους και οι Billy Bolt και Jonny Walker.

Πρόλογος

Με βάση το χρόνο που σημείωσε κάθε αναβάτης στα χρονομετρημένα, στη διαδρομή του προλόγου, προέκυψαν οι 16 ταχύτεροι αναβάτες κάθε κατηγορίας. Αυτοί ήταν και οι μόνοι που είχαν το δικαίωμα να αγωνιστούν στον τελικό. Στην κατηγορία PRO τον ταχύτερο χρόνο σημείωσαν τα αδέρφια Brightmore (πρώτος ο 22 ετών Mitch, δεύτερος ο 18 ετών Ashton) και στη συνέχεια καθώς η εκκίνηση του τελικού γινόταν με τους αναβάτες σχηματισμένους σε δυάδες, αυτό τους έδωσε ένα ακόμη πλεονέκτημα. Στους 8 γύρους και τα λιγότερα από 7 λεπτά που διήρκησε ο τελικός κατάφεραν να δημιουργήσουν διαφορά μεγαλύτερη των 10” από όλους τους αναβάτες. Μάχη για το τρίτο σκαλί του βάθρου έδωσαν ο Teodor Kabakchiev (Sherco Factory Racing ) και ο Alfredo Gomez (RIEJU Factory Racing) με τον Βούλγαρο να επικρατεί για μόλις 1”.

Στα βουνά η συνέχεια

Αύριο (Πέμπτη) οι αναβάτες ξεκινάνε για τον “πραγματικό” αγώνα και τη διαδρομή των 100km της πρώτης μέρας στα σέρβικα βουνά. Ανάμεσά τους και οι Έλληνες αναβάτες που βρίσκονται στη Σερβία και έχουν δηλώσει συμμετοχή στις κατηγορίες Expert, Hobby και Amateur, και την προσπάθεια των οποίων θα μπορούμε να παρακολουθούμε μέσω της εφαρμογής AKRAPOVIC Live Experience στο iridehardenduro.com.

Αποτελέσματα Προλόγου

Κατηγορία Pro
  1. Mitch Brightmore (Husqvarna) 8 γύροι, 6:53.48
  2. Ashton Brightmore (Husqvarna) 8 γύροι, 6:55.68
  3. Teodor Kabakchiev (Sherco) 8 γύροι, 7:05.90
  4. Alfredo Gomez (RIEJU) 8 γύροι, 7:06.82
  5. Mario Roman (Sherco) 8 γύροι, 7:19.70
  6. Wade Young (GASGAS) 8 γύροι, 7:26.30
  7. Graham Jarvis (Husqvarna) 8 γύροι, 7:31.39
  8. Suff Sella (KTM) 8 γύροι, 7:32.20
  9. Marc Riba (KTM) 8 γύροι, 7:37.99
  10. James Allen (Husqvarna) 8 γύροι, 7:39.29

Σχετικά άρθρα