Πανελλήνιο Enduro: 3 χέρια άλλαξε η νίκη στη Σπάρτη (Σάββατο)

Πρώτες φωτογραφίες, αποτελέσματα και #shotoftheday από την πρώτη μέρα του διήμερου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro.

Καθηλωτική ήταν η εξέλιξη της πρώτης μέρας στον διήμερο αγώνα της Σπάρτης. Ο Παναγιώτης Κακολύρης (Beta Chachagias Racing Team) ξεκίνησε πολύ δυνατά την ημέρα και κατάφερε να προηγηθεί με διαφορά που έφτασε μέχρι και τα 9 δευτερόλεπτα μετά την τρίτη ειδική. Από εκείνο το σημείο ο Παναγιώτης Κουζής (Honda Siafarikas) άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά και στο κλείσιμο του τρίτου γύρου (από τους συνολικά τέσσερις) κατάφερε να τεθεί επικεφαλής και να ολοκληρώσει τις υπόλοιπες δύο ειδικές αυξάνοντας τη διαφορά του από τον δεύτερο μέχρι τα 16 δευτερόλεπτα. Και ενώ όλα έδειχναν πως ο ταχύτατος αναβάτης θα φτάσει στην πρώτη του φετινή νίκη (μετά την εγκατάλειψή του στα Τρίκαλα), το service στο τέλος της ημέρας ήταν καταστροφικό, με τον Κουζή να μην προλαβαίνει να μπει στο λεπτό του στο parc ferme με αποτέλεσμα να χρεωθεί ένα λεπτό καπέλο και να χάσει δύο θέσεις στην τελική κατάταξη. Έτσι η νίκη της ημέρας πήγε στον Αλέξη Ζώρα (GASGAS, Mimikos Motorcore) που με αντεπίθεση η οποία κορυφώθηκε στον τελευταίο γύρο κατάφερε να περάσει τον Κακολύρη και να είναι αυτός που επωφελήθηκε από το “καπέλο” του Κουζή.

Οι νικητές των κατηγοριών

Την πρώτη του φετινή νίκη πήρε ο Δημήτρης Βαρσάμης (Honda) στην Ε1 και σε συνδυασμό με την τέταρτη θέση του νικητή του πρώτου αγώνα, Γιάννη Ντεβετζή (ΚΤΜ), μπαίνει δυνατά στην διεκδίκηση του τίτλου. Στην Ε2 ο Ζώρας έκανε το 2 στα δύο όπως και ο Κωνσταντίνος Γεροντάκης (Beta) στην Ε3 ενώ τη νίκη στην ES (Senior) τη νίκη πήρε ο Χρήστος Κουκουζέλης (Beta). Δυστυχώς κανένας αναβάτης δεν πήρε μέρος στην κατηγορία Νέων Αναβατών κάτι που θα πρέπει όλους μας να μας απασχολήσει άμεσα.

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Αθλητικό Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Σπάρτης (Α.Μ.Ο.Σ.) και αύριο (Κυριακή 28 Απριλίου) θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη μέρα (προσμετρά στην βαθμολογία ως ξεχωριστός αγώνας) ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Κυπέλλου Enduro ανεβάζοντας τις συμμετοχές στις 85 (36 αναβάτες στο Πρωτάθλημα και 49 στο Κύπελλο).

Αποτελέσματα 1ης μέρας – Σπάρτη – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Σχετικά άρθρα