Λίγο πριν την εκκίνηση των Hellas Rally και Olympia Rally

Για δύο εβδομάδες, αναβάτες από όλο τον κόσμο θα αγωνίζονται στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Ανάμεσα τους και πολλοί Έλληνες.

Λίγο πριν την εκκίνηση των δύο πολυήμερων αγώνων, του Olympia Rally και του Hellas Rally, το Enduro24 σάς ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις, τις συμμετοχές αλλά και τις διαδρομές που θα διασχίσουν οι συμμετέχοντες. Πρώτα θα ξεκινήσει το Olympia Rally (19 Μαίου) από την Ολυμπία και δύο μέρες μετά τον τερματισμό του, στις 27 Μαΐου, θα ξεκινήσει το Hellas Rally που αποτελεί όχι μόνο το μεγαλύτερο αγωνιστικό γεγονός της μοτοσυκλέτας για τη χώρα μας και φέτος αλλά είναι και ένα από τα μεγαλύτερα Rally παγκοσμίως.

Olympia Rally

Με εκκίνηση, τερματισμό και bivouac στην Ολυμπία, το Olympia Rally θα ταξιδέψει αλλά και θα δοκιμάσει τους συμμετέχοντές του σε μαγευτικές διαδρομές της Πελοποννήσου. Η λίμνη Καιάφα, τα Καλάβρυτα, η τεχνιτή λίμνη του Πηνειού και ο Λάδωνας ποταμός θα είναι μερικά από τα highlights των τεσσάρων πρώτων ημερών ενώ τα καλύτερα θα περιμένουν τους αναβάτες την πέμπτη μέρα με την κοιλάδα του Ερύμανθου και το δάσος της Φολόης. Ο επίλογος της έκτης και τελευταίας μέρας (25 Μαίου) θα περιλαμβάνει 67km και θα φτάσει τον συνολικό λογαριασμό στα 1.350km για τις έξι μέρες του αγώνα. Στον αγώνα θα συμμετέχουν δύο Έλληνες, η Πολυτίμη Κυριακοπούλου με Sherco 300SEF και ο Χρήστος Πελούσης με Beta RR 480.

  • 19/05/24-25/05/24
  • 51 συμμετοχές
  • 6 ημέρες
  • 1.350km
  • 417km η μεγαλύτερη μέρα (δεύτερη)
  • Marathon Day 22 Μαίου με διανυκτέρευση στο Ξυλόκαστρο

Hellas Rally

Το Hellas Rally, “το τέταρτο μεγαλύτερο Rally από πλευράς συμμετοχών και διαδρομής” όπως μας λέει ο διοργανωτής Σταμάτης Μελέτης, “μετακομίζει” φέτος στην Μαρίνα της Ιτέας όπου και θα βρίσκεται το bivouac του αγώνα. Κατά τη διάρκεια των 7 ημερών του, οι αγωνιζόμενοι θα περάσουν από τα περισσότερα βουνά της περιοχής στη Στερεά Ελλάδα, θα “πατήσουν” ορεινά και στην Πελοπόννησο ενώ η διανυκτέρευση στη Marathon Day έχει προγραμματιστεί στο Καρπενήσι. Η μεγαλύτερη ίσως πρόκληση για την οργάνωση φέτος είναι η αντιμετώπιση της ξηρασίας που έχει ήδη πλήξει πολλά ελληνικά βουνά λόγω του άνυδρου χειμώνα και για το λόγω αυτό η διαδρομή θα κινείται σε σχετικά μεγάλα υψόμετρα, μεγαλύτερα από τις προηγούμενες χρονιές, φτάνοντας μέχρι και τα 2.300m στα Βαρδούσια.

  • 27/05/24 – 02/06/24
  • 250 συμμετοχές (μοτοσυκλέτες) + 45 SSV
  • 7 ημέρες
  • 1.635km
  • 350km η μεγαλύτερη μέρα
  • Marathon Day με διανυκτέρευση στο Καρπενήσι

Έντονη ελληνική κινητικότητα

Αν και το ελληνικό στοιχείο συνήθως έλειπε από τις λίστες συμμετοχών των προηγούμενων εκδόσεων του Hellas Rally (ξεκίνησε το 2011) φέτος η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Δώδεκα Έλληνες αναβάτες θα πάρουν εκκίνηση με τους τέσσερις από αυτούς να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε αγώνα Rally για πρώτη φορά αλλά έχοντας σημαντικές διακρίσεις σε αγώνες Enduro. Συνολικά στις κατηγορίες των μοτοσυκλετών θα αγωνιστούν έντεκα αναβάτες ενώ θα υπάρχει μία ελληνική συμμετοχή και στην κατηγορία SSV. Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως θα υπάρχουν (μόνο από πλευράς ελληνικών συμμετοχών) μοτοσυκλέτες από επτά διαφορετικές εταιρίες με τις ελληνικές αντιπροσωπείες να έχουν δει “πολύ ζεστά” το θέμα και να έχουν ετοιμάσει πολύ αξιόλογα project για αυτόν τον σκοπό. Καθοριστική συμβολή σε αυτή τη νέα “Adventure τάση” είχε σίγουρα η επίσης ελληνική Aurora που μέσα από την πολυετή εμπειρία της στην εξέλιξη και κατασκευή Rally kit κατάφερε να φέρει πολλές μοτοσυκλέτες παραγωγής, σε ικανή μορφή για συμμετοχή σε έναν απαιτητικό αγώνα όπως το Hellas Rally.

Οι ελληνικές συμμετοχές

Στην κατηγορία Μ2 θα αγωνιστούν ο έμπειρος σε αγώνες Rally Δημήτρης Μεγαλοοικονόμου (#200, BETA RR 390), ο Δημήτριος Τουφέξης (#206, KTM 350 EXC), o Πέτρος Πισσαρίδης με τη μοτοσυκλέτα της VOGE (#215, 300 Rally) που είδαμε και στην έκθεση μοτοσυκλέτας , o Βετεράνος (και δίχρονος!) Σάκης Καρατόλιος (#237, KTM 300 EXC) και ο γνωστός πρώην αγωνιζόμενος στην ταχύτητα και νυν εντουράς Γιώργος Τσίτος (#241, BETA RR 390). Μία μόνο ελληνική συμμετοχή θα υπάρχει στην κατηγορία Malle Moto, αυτή του Χρήστου Πελούση (#22, BETA RR 480) ενώ πολύ δυνατές συμμετοχές θα έχει η κατηγορία Μ6 όπου θα αγωνιστούν οι πανελλήνιοι πρωταθλητές Enduro Παναγιώτης Κακολύρης (#605, Suzuki V-Strom 800DE), Κίμων Καράμπελας (#620, Husqvarna 901 Norden) και ο Γιάννης Σεβαστόπουλος (#614, Yamaha Tenere), ο πολύπειρος και Βετεράνος Θανάσης Χούντρας (#610, Yamaha Tenere), o γνωστός μηχανικός στον χώρο των αγώνων Rally αυτοκινήτου Στέφανος Θεοχάρης (#615 Ducati DesertX) ενώ στην κατηγορία των τετράτροχων SSV θα αγωνιστεί ο Θεοχάρης Καραθανάσης (CANAM).

Διεθνείς συμμετοχές

Πραγματικά εντυπωσιακή η λίστα με τους διεθνείς που θα λάβουν μέρος στο Hellas Rally. Ο νικητής της κατηγορίας Malle Moto  του φετινού Rally Dakar, Tobias Ebster (KTM 450 EXC), οι εργοστασιακοί αναβάτες της Aprilia, Jacopo Cerutti (νικητής του Africa Eco Race 2024) και Francesco Montanari με Tuareg 660, ο νικητής της κατηγορίας μονοκύλινδρων στο φετινό Swank Rally στην Τυνησία Matteo Bottino με Kove 450 είναι μόνο λίγα από τα σεβαστά ονόματα που θα πάρουν εκκίνηση από τη μαρίνα της Ιτέας. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως στο bivouac της Ιτέας θα βρεθούν μοτοσυκλέτες από 14 (!) διαφορετικές μάρκες (AJP, Aprilia, Beta, BMW, CFMOTO, Ducati, Fantic, GASGAS, Honda, Husaberg, Husqvarna, KOVE, KTM, Yamaha).

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Σχετικά άρθρα