Έρχεται η ώρα του Red Bull Erzberg Rodeo (Κυριακή 2 Ιουνίου)

Ο αυστριακός γύρος αποτελεί τον πιο διάσημο αγώνα Hard Enduro στον κόσμο.

Με 1.800 συμμετοχές κάθε χρόνο, τo ορυχείο του Eisenerz στην Αυστρία μεταμορφώνεται στο απόλυτο hard enduro πεδίο όπου πραγματοποιείται ο υπέρτατος αγώνας, το Red Bull Erzberg Rodeo. Φέτος αποτελεί τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος FIM Hard Enduro και το “πάρτι” ξεκινάει από την Πέμπτη 30 Μαΐου. Ο αγώνας χωρίζεται σε δύο κύρια μέρη: τον Πρόλογο που αποτελεί μία ανάβαση “τέρμα γκάζι” σε χωματόδρομο μήκους 13,5km και τον κυρίως αγώνα, το Hard Enduro της Κυριακής που πραγματοποιείται στην πιο σκληρή διαδρομή αυτού του είδους.

Αλλαγή για το 2024

Η μεγαλύτερη αλλαγή για φέτος είναι ίσως η μεταφορά του “Carl’s Dinner” πιο νωρίς στη διαδρομή. Μέχρι πέρυσι το διάσημο αυτό κομμάτι με τις τεράστιες κοτρόνες βρισκόταν στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής και εκεί έφταναν μόνο οι κορυφαίοι αναβάτες. Για το 2024 έχει μεταφερθεί αρκετά πιο νωρίς και υπολογίζεται πως θα μπουν σε αυτό πολλοί αναβάτες ενώ μόνο ένα είναι σίγουρο: πως ελάχιστοι θα βγουν από αυτό.

Highlights από το Carl’s Dinner του περσινού αγώνα (2023).

““Πρέπει να είσαι ψυχολογικά πολύ δυνατός για να πεις: εντάξει παιδιά, βγαίνω να κερδίσω αυτόν τον γ@μ*μ€ν0 αγώνα””

Manuel Lettenbichler

Ποιος θα σταματήσει τον Lettenbichler;

Φτάνοντας στην Αυστρία με εννέα συνεχόμενες νίκες σε αγώνες του πρωταθλήματος Hard Enduro (‘22,’23,’24) αλλά και δύο συνεχόμενες νίκες στους δύο τελευταίους αγώνες στο Erzberg Rodeo, ο Manuel Lettenbichler είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη. Αυτό μάλιστα ενισχύεται από το γεγονός πως ο Billy Bolt, ο μοναδικός αναβάτης που κατάφερε να κοντράρει τον Lettenbichler στον περσινό αγώνα, θα απουσιάζει λόγω τραυματισμού. Φυσικά σε έναν τόσο σκληρό και μεγάλης διάρκειας αγώνα τίποτα δεν είναι απίθανο οπότε οι Trystan Hart, Jonny Walker, Mario Roman παραμονεύουν για να εκμεταλλευτούν κάθε λάθος του Γερμανού αναβάτη.

Πρόλογος (Iron Road)

Δύο χρονομετρημένες προσπάθειες έχει κάθε ένας από τους 1.800 αναβάτες που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Οι 500 πιο γρήγοροι θα καταφέρουν να αγωνιστούν στον τελικό της Κυριακής όπου η εκκίνηση δίνεται ανά 50δες αναβατών. Εκτός των “κλασσικών” μονοκύλινδρων συμμετοχών, και φέτος θα έχουμε αναβάτες θρύλους του enduro που θα αγωνιστούν με δικύλινδρες μοτοσυκλέτες όπως ο Antoine Meo (Ducati DesertX), o Pol Tarres (Yamaha Tenere) και o Johnny Aubert (KTM 890R)

Mitas Rocket Ride

Ο γρηγορότερος αγώνας Hill Climb έφτασε στην 15η του χρόνια και αποτελεί πλέον βασικό μέρος του θεάματος. Σε κάθε γύρο, έξι αναβάτες παίρνουν εκκίνηση τύπου motocross και οι τρεις που θα ανέβουν ταχύτερα τις τρεις γιγαντιαίες ανηφόρες προκρίνονται στον επόμενο γύρο με σκοπό να φτάσουν στον τελικό. Πραγματοποιείται την Πέμπτη (30/5) και καθώς το θέαμα δεν λείπει ποτέ, αποτελεί το καλύτερο ζέσταμα για τις επόμενες τρεις μέρες.

Δες το Mitas Rocket Ride του 2023 με νικητή τον Paul Seyr και τον Antoine Meo στην τέταρτη θέση με το Ducati DesertX!

Χωρίς ελληνικές συμμετοχές

Δυστυχώς φέτος δεν θα υπάρχει αναβάτης από την Ελλάδα.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Σχετικά άρθρα

EnduroGP: Απίστευτη νίκη του Josep Garcia με 0,15” στην Ουαλία

Νίκη του Josep Garcia με μόλις 15 εκατοστά του δευτερολέπτου έναντι του Brad Freeman στη μάχη της EnduroGP, τη δεύτερη μέρα του GP της Ουαλίας, ενώ στην Ε2 ο Andrea Verona κατέκτησε τον τίτλο έναν αγώνα πριν την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος.