O Jonny Walker κέρδισε τον Πρόλογο του Red Bull Romaniacs 2024

Δεύτερος τερμάτισε ο Alfredo Gomez και τρίτος ο Manuel Lettenbichler.

Οδηγώντας με δαιμονιώδη ρυθμό, ο Jonny Walker (Beta RR 300) κατάφερε να επικρατήσει στον αγώνα του Προλόγου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, στους δρόμους της πόλης Sibiu της Ρουμανίας. Ο Βρετανός αναβάτης εξαργύρωσε με τον καλύτερο τρόπο την εμπειρία στα τεχνητά εμπόδια που έχει αποκομίσει ύστερα από δύο χρονιές στο Αμερικάνικο πρωτάθλημα EnduroCross και στο Παγκόσμιο SuperEnduro, και έμοιαζε ασταμάτητος. Πήρε αμέσως το προβάδισμα, άνοιξε γρήγορα τη διαφορά από όλους τους υπόλοιπους αναβάτες και τίποτα δεν μπόρεσε να τον σταματήσει στην μεγαλύτερη προσωπική του “outdoor” επιτυχία των τελευταίων ετών. Ούτε τα ντουμπλαρίσματα των πιο αργών αναβατών που φάνηκε να κλείνουν όλα τα πιθανά περάσματα, ούτε η πτώση που είχε στα ελαστικά και τον εκτόξευσε πάνω από το τιμόνι. Τότε, σηκώθηκε αμέσως, και σα να μη συμβαίνει τίποτα, συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Πραγματικά κρίμα που έλειπε από τον αγώνα ο Billy Bolt (λόγω τραυματισμού) καθώς η επίδοση του Walker θύμισε αρκετά αυτές του Bolt και είναι σίγουρο πως οι δυο τους θα είχαν μάχη που θα έκοβε την ανάσα.

Δες τον Πρόλογο εδώ (κατηγορία Gold στο 1:04:50)

Οι ελληνικές συμμετοχές

Σε τρεις κατηγορίες είχε εκπροσώπηση η Ελλάδα. Στην κατηγορία Silver o Δημήτρης Καζάκης (Beta – Enduro North Star Greece) τερμάτισε στην 93η θέση ενώ δυστυχώς εκτός αγώνα τέθηκε ο Γιώργος Νταλιμπίρας καθώς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια προπόνησης μία μέρα πριν τον πρόλογο.

Στην κατηγορία Bronze o Λεωνίδας Λεοντιάδης (Husqvarna – Leo’s Xtreme / OK WHEEL – MOTOMARKET – MOTOACTION) κατάφερε να πάρει την 74η θέση μεταξύ των 261 αναβατών που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στον πρόλογο ενώ στην κατηγορία Iron συμμετείχαν τέσσερις Έλληνες αναβάτες με τον Δημήτρη Μάργο (KTM – Plimira Racing/Ridingpower/Movarikou/ΜΟΚ) να παίρνει την ένατη θέση και να ακολουθούν οι Μιχάλης Κεφερλής (20ος – Husqvarna – Plimira Racing/Ridingpower/Movarikou/ΜΟΚ), Κωνσταντίνος Δημητρίου (26ος – Husqvarna – Leo’s Xtreme) και ο Βασίλης Στεργιοπουλος (87ος KTM -Plimira Racing). Τέλος στην κατηγορία Atom ο Παναγιώτης Κώτσος (KTM – KOMEAL/PLIMIRA RACING) τερμάτισε τον πρόλογο στη 12η θέση.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Σχετικά άρθρα