O Josep Garcia είναι ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής EnduroGP

Κερδίζοντας την προτελευταία αγωνιστική ημέρα του φετινού πρωταθλήματος, ο αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου του τίτλου στην EnduroGP.

Με νίκη το Σάββατο, πρώτη μέρα του γαλλικού γύρου, ο Josep Garcia κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου της EnduroGP για πρώτη φορά στην καριέρα του. Στον αγώνα της Γαλλίας ο Ισπανός αναβάτης (ΚΤΜ 250 EXC-F) ξεκίνησε πολύ δυνατά και πήρε το προβάδισμα με το καλημέρα της πρώτη μέρας ενώ στην κατάκτηση τίτλου έφτασαν επίσης ο Brad Freeman (κατηγορία Ε3 – Beta Factory Racing), ο Max Ahlin (Junior – KTM Pro Racing Sport) και η Mireia Badia (RIEJU Factory Racing – κατηγορία Γυναικών).

Η εξέλιξη του αγώνα

Μετά την AKRAPOVIC Super Test της Παρασκευής το βράδυ, όπου ο Zach Pichon της CH Racing Sherco σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο (μπροστά στους εκστασιασμένους συμπατριώτες του) , οι αναβάτες πήραν εκκίνηση νωρίς το πρωί του Σαββάτου για την πρώτη αγωνιστική ημέρα στον τελευταίο γύρου του Πρωταθλήματος. Στην πρώτη ειδική (ACERBIS Cross Test), ο Garcia έκανε σαφείς τις προθέσεις του όντας ο ταχύτερος με σχεδόν τέσσερα δευτερόλεπτα. Ωστόσο, ο έτερος διεκδικητής των τίτλων στην EnduroGP και στην Ε1, Steve Holcombe (Honda Racing RedMoto Enduro Team) πέρασε στην αντεπίθεση και κέρδισε την δεύτερη ειδική της ημέρας (MAXXIS Enduro) ενώ ο Garcia κέρδισε και την τελευταία ειδική του πρώτου γύρου (POLISPORT Extreme Test) για τεθεί επικεφαλής με μόλις 0,4 δευτερόλεπτα από τον Holcombe!

Στον δεύτερο γύρο, ο Garc;ia ανέβασε τον ρυθμό του και κέρδισε και τις τρεις ειδικές δημιουργώντας μια διαφορά 9 δευτερολέπτων την οποία ο Holcombe δεν μπόρεσε να καλύψει στον τρίτο γύρο επιτρέποντας στον Ισπανό αναβάτη να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου (EnduroGP). Στην τρίτη θέση της γενικής τερμάτισε ο Andrea Verona που είχε ήδη στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Ε2, τέταρτος ο Brad Freeman που κέρδισε την κατηγορία Ε3 και μαζί τον τίτλο του Πρωταθλητή, ενώ στην πέμπτη θέση γενικής τερμάτισε ο Γάλλος Zach Pichon (CH Racing Sherco) στο καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα.

Η Rachel Gutish (KBS Sherco) πήρε τη νίκη στην κατηγορία των Γυναικών ωστόσο μία δεύτερη θέση για την Mireia Badia (Rieju Factory Racing) ήταν αρκετή για να στεφθεί Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για το 2024. Στην κατηγορία Junior τον τίτλο πήρε ο Max Ahlin (KTM Pro Racing Sport) τερματίζοντας δεύτερος ενώ στη Youth ο Manuel Verzeroli (KTM).

Josep Garcia (KTM): “Αυτό είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα! Παλεύω για τη νίκη στο EnduroGP τα τελευταία δύο χρόνια, οπότε αυτή η στιγμή είναι απλά αξέχαστη. Πέτυχα το όνειρό μου και το να το κάνω την πρώτη μέρα του αγώνα είναι ακόμα καλύτερο.”

Steve Holcombe (Honda): “Σήμερα ήταν μια καλή μέρα! Όλοι πιέζαμε δυνατά και ήταν εύκολο να κάνουμε λάθη, κάτι που εγώ το έκανα. Είμαι χαρούμενος που τερμάτισα δεύτερος στην EnduroGP και στην Enduro1. Δεν έχει τελείωσε τίποτα (στην Ε1) μέχρι να τελειώσει, όμως!”

Andrea Verona (GASGAS): “Η πρώτη μέρα εδώ στη Γαλλία ήταν πολύ καλή. Έκανα μερικές πολύ γρήγορες δοκιμές και είμαι ευχαριστημένος με την τρίτη συνολικά και την πρώτη στο Enduro2. Θα οδηγήσω τέρμα γκάζι στην τελευταία μέρα του πρωταθλήματος (Κυριακή)!”

Brad Freeman (Beta): “Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα τον δέκατο Παγκόσμιο τίτλο μου. Ήταν μια δύσκολη χρονιά και μια σκληρή μέρα στην EnduroGP αλλά κατάφερα να κάνω τη δουλειά που έπρεπε στην κατηγορία. Πάνε δέκα χρόνια από τότε που πήρε την πρώτη μου νίκη σε GP, εδώ στην Brioude, οπότε αυτό το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό.”

Mireia Badia (RIEJU): “Ουάου, αυτό είναι σίγουρα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα! Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσα να το πετύχω αυτό. Είμαι τόσο χαρούμενη με το πώς πήγε αυτή η σεζόν, κέρδισα αγώνες και είχα πολλά βάθρα, δεν θα μπορούσα να ζητήσω περισσότερα!”

Αποτελέσματα 1η μέρας EnduroGP

  1. Josep Garcia (KTM) 1:02:32.06
  2. Steve Holcombe (Honda) 1:02:44.46
  3. Andrea Verona (GASGAS) 1:03:16.49
  4. Brad Freeman (Beta) 1:03:44.67
  5. Zach Pichon (Sherco) 1:03:47.50
  6. Theo Espinasse (Beta) 1:04:17.60
  7. Hamish Macdonald (Sherco) 1:04:22.99
  8. Samuele Bernardini (Honda) 1:04:28.51
  9. Wil Ruprecht (Sherco) 1:04:30.46
  10. Antoine Magain (Sherco) 1:05:04.58

Σχετικά άρθρα

EnduroGP: O Freeman ταχύτερος στην Super Test της Σλοβακίας

Για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα του 2024, ο Freeman (Beta) ήταν ο ταχύτερος αναβάτης σε Super Test, με τον ομόσταυλό του Nathan Watson (Beta) και τον Zachary Pichon (Sherco) να σημειώνουν ακριβώς τον ίδιο χρόνο και να μοιράζονται τη δεύτερη θέση.